"Majd meglátja, hogy ő - még nem tudja, pontosan, hogy mit, de - valami neki magának is tetsző valódi és jó dolgot fog csinálni az életéből. Olyat például, amilyen néha a beeső napfény csíkja a szőnyegen. (...) Vagy akár, amilyen a bodzaillat annak, aki szereti." (Ottlik Géza: Buda)

2015. április 23., csütörtök

Sári kis világa

Vizsnyiczai Sárit a játszótérről ismerem - úgy, mint Tanját (ez egy nagyon különleges játszótér...) - , ahová két tejfölszőke, bájos és rosszcsont óvodás kislányát hordja évek óta. 

Varázslatos gyerekkor

Sári az a fajta ember, aki nem tud meglenni alkotás nélkül. Kicsi gyerekkora óta rajzolgatott, faragott,  később agyagozott,  kavicsokat festett. A gyermekkor számára varázslatos volt, tele boldog pillanattal.
Nagy és összetartó családból származik, ahol kisbabától a 99 éves nagypapáig a mai napig mindenki aktívan tesz az élő kapcsolatért.
Sári a törökbálinti általános iskolába is járt, ahol Zsolnay-módszerrel tanult. Úgy emlékszik, aki ide járt, mind kivételesen kreatív és boldog ember lett.

Zenélés a barátokkal

Sári nagyon szerencsésnek tartja magát, amiért Tátrai Vilmosnál és Berki Sándornál tanulhatott hegedülni. Az ELTE Trefort Ágoston zenekarába kamaszkorában került, csodálatos élmény volt számára a koncertturné Svédországban és Dániában. Innen csöppent a törökbálinti Sub Rosa együttesbe, amellyel középkori zenét játszottak, Sári fidulázott (középkori hegedű). Az egyetemi évek alatt a Bianco Fiore együttessel játszott késő reneszánsz és korabarokk zenét. Máig nagyon hiányzik neki a közös zenélés, de tudja, hogy csak várnia kell rá, és egyszer megvalósul.

Hollandiában Erasmussal, Texasban a gyerekekkel

Sári a Károli Gáspár Református Egyetem japán (pedagógus) és kommunikáció szakát is elvégezte, és sokat tett hozzá a személyiségéhez az is, hogy Hollandiában tanulhatott 4 hónapig Erasmus-ösztöndíjjal. Elsősorban az az érzés erősödött meg benne, hogy egyedül is mennyi mindenre képes.
Sári nagyon sok segítséget és támogatást kap a környezetétől, a barátnőitől, amiért nagyon hálás.
A legtöbb biztatást, elismerést és lendületet a férje nyújtja, aki vegyészmérnök, és nagyon pozitív, szépségre nyitott személyiség. Tíz éve ismerik egymást, és amikor 2012-ben a férje egyetemi munkát kapott Texasban, Huntsville-ben töltöttek fél évet, ami hatalmas élmény volt az egész családnak.

Rosszcsont kislányok a képeslapokon


Amíg a lányok picik voltak és jól érezték magukat a járókában is, textilállatokat, kitűzőket, ékszereket készített, amióta viszont nagyobbak, előtérbe került a rajzolás, mert ennek Sári szerint jóval gyorsabb eredménye van. Kedvencei, akik nagy hatással voltak rá: Réber László, Szyksznian Wanda, Jankovics Marcell, Beatrix Potter, Jess Quinn, F. Györffy Anna, Emmanuelle Houdart és Olivier Tallec rajzai, de legfontosabb ihletői a saját gyerekei: az első képeslapsorozat is a lányokról szól.

A japántanár szuperképességei
Sári egyébként  japánt tanít a törökbálinti Bálint Márton  Általános Iskola és Gimnáziumban (ahová maga is járt), idén áprilistól tért vissza több éves szülési szabadságot követően. Nagyon szereti a munkáját, ötödiktől tizenharmadik osztályosig tanítja a gyerekeket japánra.

Sári szuperképességei a nyitottság, a kreativitás és a hit, ami minden nehézségen átsegíti.A képeslapok, színezők és matricák megvásárolhatók az Édes Sári süteményboltban a Kanizsai utcában, illetve Sári Etsy boltjában.  


A képek forrása: Facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése