"Majd meglátja, hogy ő - még nem tudja, pontosan, hogy mit, de - valami neki magának is tetsző valódi és jó dolgot fog csinálni az életéből. Olyat például, amilyen néha a beeső napfény csíkja a szőnyegen. (...) Vagy akár, amilyen a bodzaillat annak, aki szereti." (Ottlik Géza: Buda)

2016. április 13., szerda

Közösségi Könyvespolc a B32 Galériában

Egy nagyon izgalmas kezdeményezés indult a héten a Gárdonyi térnél: közösségi könyvespolcot avattak a B32 Galéria és Kultúrtérben. A "vidd el, hozz egyet" elven működő közösségi könyvespolc nemcsak költségkímélő megoldás, de azért is szuper dolog, mert közösségben gondolkodásra ösztönzi a gyerekeket és a felnőtteket. 


 A könyvespolc avatását a költészet napjára időzítette a galéria, az eseményre pedig környékbeli óvódásokat is meghívtak. A Nyitnikék óvoda Halacska csoportját és a Prezi oviba járó gyerekeket két neves író - az IBBY-díjas Kollár Árpád (Milyen madár) és Borbáth Péter (Sündör és Niru), mindketten a Csimota Kiadó szerzői -, valamint egy Papírszínház-mese is szórakoztatta. 


Kollár Árpád és Borbáth Péter Tsík Sándorral,
a Csimota szerkesztőjével 


 A galéria színháztermében A méhkirálynő című interaktív Papírszínház-mesében is részt vehettek a gyerekek Medjesi Anna nagyon profi vezetésével, amit hihetetlenül élveztek.


Menjetek, vigyetek és cseréljetek könyveket! Hajrá, B32 Galéria! Hajrá, Csimota!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése