"Majd meglátja, hogy ő - még nem tudja, pontosan, hogy mit, de - valami neki magának is tetsző valódi és jó dolgot fog csinálni az életéből. Olyat például, amilyen néha a beeső napfény csíkja a szőnyegen. (...) Vagy akár, amilyen a bodzaillat annak, aki szereti." (Ottlik Géza: Buda)

2016. november 24., csütörtök

Karácsonyi finomságok a Café Flore-ból

A blog Facebook-oldalán többször is bejelentkeztem már a Hattyú utcából, Tóth Flóra Emese szuperhangulatos, franciás kis kávézójából, a Café Flore-ból. Imádom ezt a helyet, nemcsak azért, mert jó a kávé, és finomak a reggelik, omlettek, croissant-ok (bár sajnos a pain perdu lekerült az étlapról, de remélem, hogy tavasszal újra lesz)... hanem mert annyira látszik és érződik, hogy Flóra a szívét-lelkét beleadja ebbe az üzletbe. Most az évfordulónkat (a tizennyolcadikat!!!) ünnepeltük itt a férjemmel egy reggelivel, és persze nem hagyhattam ott a szépségesen becsomagolt, elképesztő karácsonyi finomságokat sem.






Tehát: mit lehet a Café Flore-ban beszerezni karácsonyra? Mindenekelőtt: sós karamellát popcornnal! Caramel au beurré salé (150 g - 1590 Ft). Kötelező megkóstolni! Van karácsonyi fűszerezésű sós karamell is, fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel, popcorn nélkül, hasonló áron, hatszögletű üvegben.

Kapható még karácsonyi narancslekvár (természetesen ebből is vettem), amit vajas kenyéren, pirítóson, palacsintán érdemes fogyasztani (80 g - 590 Ft).



A havas csokis keksz (Biscuit de neige) hat darab közepes méretű diós-csokis kekszet takar celofán csomagolásban, menta színű masnival (100 g - 690 Ft).




A mézeskalácsos csomagban fenyőfa, rénszarvas, tulipán és szív található, celofán csomagolásban, menta színű szalaggal átkötve Eiffel-tornyos csomagolásban (100 g - 890 Ft).

Van Eiffel-linzer (450 Ft), cukros dió (100 g - 650 Ft), sőt egy karácsony Párizsban című gömb teljes egészében ehető tartalommal (csokoládé Eiffel-torony keksz- és cukorágyon, gömbbe zárva, műhóval bélelt, menta és arany színű Eiffel-tornyos díszdobozban, 2590 Ft-ért).

Négy üveg karamell vagy lekvár vagy három csomag keksz, két csomag mézeskalács vagy egy üveg és két csomag keksz, stb vásárlása esetén egyedi tervezésű menta-arany Eiffel-tornyos csomagolásban kapod a finomságokat.

Az üzlet szuperhangulatos karácsonyi díszben pompázik, van már karácsonyfa, koszorúk, gömbök, habcsókok...menjetek ti is, ha egy kis karácsonyi vagy párizsi hangulatra vágytok. A Váralja és a Víziváros engem egyénként is egy picit Párizsra emlékeztet, sokat sétálok erre, ha hiányzik a francia főváros hangulata, aztán beülök a Francia Intézet könyvtárába olvasgatni, imádom az ilyen napokat.

Hajrá, Café Flore!


Cím: 1015 Budapest, Hattyú utca 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése