Tökéletes pihenőhely a Nivegy-völgyben
A fogadó egy rejtett kincs a Zánkától északra található Nivegy-völgyben, a Balatontól kb 5 kilométernyire, egy pici faluban. Bevallom, még akkor sem sejtettem, micsoda fantasztikus helyre érkezünk nyaralni, amikor megérkeztünk, pedig már tavasszal lefoglaltam a szállást. A honlapot és az eredeti közösségi oldalt ugyanis üzemeltetőváltás miatt hosszú évek óta nem frissítették, ezért az időközben megtörtént színvonal-emelkedésről itt nem sok minden árulkodik...
Külsőre ugyanis úgy tűnt, mintha egy teljesen átlagos, Balaton-felvidéki étterembe és fogadóba érkeztünk volna. Később azonban rájöttünk, hogy minden adott egy tökéletes nyaraláshoz, a szállás modern és tiszta (talán kicsit sok a légy a környéken az állatok miatt), a kert szép és idilli.
Ami miatt szerintem nyáron igazán érdemes idejönni, az a fantasztikus medence, ahol gyerekkel vagy anélkül is szuperül el lehet tölteni néhány pihentető napot. Ha nem annyira forró az idő, akkor viszont jókat lehet kirándulni, biciklizni, lovagolni - mi a zánkai Rozmaring Lovasudvarba jártunk át.
Gasztronómia magas fokon
Az étterem egész egyszerűen zseniális, egyszer sem ettünk olyat, ami ne lett volna tökéletes és a környékhez illő. Isteni reggelik (kifli, tojás, sonka, vaj, lekvárok, mézek), ebédek és vacsorák, helyi termelőktől beszerzett szezonális alapanyagokból: pisztráng Zolikától, döbbenetesen finom joghurt Óbudavárról, saláta és zöldségek Balatonhenyéről, borok a környékbeli pincészetekből (Dobosi, Gergely Borház, Szabó és fia)...
Fantasztikus volt a nyári bableves, a fogas mángolddal, a friss lecsó, a rántott cukkini, az érlelt tehénsajt rózsalekvárral, a hideg barackleves, a grillezett kecskesajt, a füstölt pisztráng wasabis majonézzel, a túrógombóc és a pohárkrém. A gyerekeim persze minden egyes alkalommal rántott jércemellet ettek, és nem unták meg...
Az üzemeltetők, Vancsó Attila és Stark Andrea komoly vendéglátós múlttal rendelkeznek, Attila Egerben dolgozott a Kazamatában, majd a Hotel Flórában, később a budapesti Kék Oroszlán és a Művészinas éttermekben szerzett értékes tapasztalatokat, Andrea nevéhez pedig a Café 11, majd a prémium-kategóriás Café Erté, nem utolsósorban pedig a monoszlói Liszkay Borkúria beindítása fűződik. Attila és Andrea most a Zsóka Fogadóját emelték olyan szintre, hogy a konyhája bármelyik jeles környékbeli étteremével felveszi a versenyt. Ehhez pedig őszintén gratulálok!
Bónusz kutya
Ráadásként a háziak cuki kis szálkás szőrű tacskóját a gyerekeim rendszeresen elvihették sétálni, úgyhogy kicsit kiélhették a kutyatartás iránti vágyukat is (ami ezek után lehet, hogy még erősebb lesz...). Mindenesetre ez nekik hatalmas élmény volt.
Képek: Molnár Kata
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése