Marcipán nyomában
A gyerekek egy dologhoz ragaszkodtak idén a családi nyaralás megtervezésénél: Marcipán kutyához, akit nagyon a szívükbe zártak tavaly nyáron. Így hát követtük őt új otthonába, a Vidéki Házba, és nem bántuk meg.
A Liszkai Borkúriától a Tagyon Birtokig
Stark Andrea és Vancsó Attila nevéhez a Balaton-felvidéken már egy olyan prémium minőségű, fine dining vendéglátóhely beindítása is fűződik, mint a monoszlói Liszkay Borkúria, de a szentantalfai Zsóka Fogadója is nekik köszönheti, hogy felkerült a Balaton-felvidék gasztronómiai szempontból ajánlott helyei közé. Idén a tagyoni Vidéki Házat érte az a szerencse, hogy Andreáék vették át az üzemeltetését és leheltek életet a csodálatos adottságú helybe.
A Vidéki Ház négy- és hatszemélyes apartmanjai fantasztikus új külsőt kaptak, a szobákba szuperkényelmes ágyak és praktikus bútorok, letisztultabb dekorációk kerültek. Mi a Siófok nevű apartmant kaptuk, ami tökéletes volt egy családi nyaraláshoz.
Itt tényleg mindenki el tudott vonulni, ha kedvünk volt, főztünk, társasjátékoztunk, és a gyerekek is le tudtak menni a kutyával szaladgálni a kertbe, vagy megetetni a lovat, aki a szomszédban lakik...
A tökéletes nyaralás helyszíne
Ezen a helyen egyszerűen minden adott egy pihentető nyaraláshoz: csend, nyugalom, gyönyörű táj, fantasztikus kert, medence, rózsa- és levendulabokrok, kerti tó, bőven termő meggyfák, elképesztő reggelik a házban. Lehet pihenni, játszani, de van lehetőség aktívabb nyaralásra is: például a kertben strandröplabdázni, a környéken biciklizni, futni, lovagolni (mi tavaly óta a Rozmaring Lovasudvarba járunk) és kirándulni is, például a közeli Hegyestűre vagy a környék műemlék pincéihez, középkori templomromjaihoz, levendulásaihoz.
A legjobb falusi reggeli
Amit mindenképpen ajánlott kipróbálni, az a falusi büféreggeli, isteni házi lekvárokkal (szeder, rózsa, csipkebogyó), helyi mézzel, sonkával, sajtokkal, friss görög joghurttal, rántottával és friss gyümölcsökkel.
Nagyon Tagyon
A hely már így is közel tökéletes, azonban Andreáék maximalizmusa nem ismer határokat. Terveik szerint kétágyas apartmanokkal, szaunaházzal és saját étteremmel is bővül majd a Vidéki Ház. Ősszel pedig borkóstolókon mutatják be a környék legjobb borait.
ERESZ Falusi Borbisztró, Tagyon Birtok
A Veres Zsuzsa és Kartaly Attila birtokán nemrég beindított falusi borbisztróban zseniális bisztrókonyhát visznek Andiék, folyamatosan változó, a kertben megtermő idényzöldségekhez és -gyümölcsökhöz igazodó étlappal. Andrea, aki a borbisztró kreatív séfje, a nagymamája békebeli konyhájában tanulta meg a főzés alapjait, ezeket az ízeket próbálja meg visszaidézni a bisztró menüjében.
Amikor mi ott jártunk (többször is, mert nem tudtunk betelni a hely kínálta fantasztikus ételekkel), a következőket kínálták:
hideg őszibarackleves, cukkini velouté, óbudavári grill kecskesajt friss salátával, barbecue csirkeszárny coleslaw salátával, rántott tanyasi csirke, konfitált kacsacomb meggymártással, mangalicatarja mentás uborkával , fogaspaprikás túrógombóccal, burgundi marhapofa, szűz céklás rizottóval, lecsó kolbásszal vagy tojással, bundás barack, palacsinta.
Azt hiszem, ide mielőbb visszajövünk.
Képek forrása: Vidéki Ház Facebook, Molnár Kata
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése