"Majd meglátja, hogy ő - még nem tudja, pontosan, hogy mit, de - valami neki magának is tetsző valódi és jó dolgot fog csinálni az életéből. Olyat például, amilyen néha a beeső napfény csíkja a szőnyegen. (...) Vagy akár, amilyen a bodzaillat annak, aki szereti." (Ottlik Géza: Buda)

2016. május 26., csütörtök

Skandináv könyvsarok és szentivánéji programok a Molnár utcában

Nemrég - április végén - nyílt meg az Országos Idegennyelvű Könyvtár (1056 Bp., Molnár utca 11.) skandináv könyvsarka, ahol skandináv nagykövetségek és magánszemélyek adományaiból összegyűjtött norvég, dán, svéd, izlandi, sőt finn könyvek közül (krimi, szépirodalom, gyerekkönyek) szemezgethettek és kölcsönözhettek.


Nemsokára közös játékot indítunk a Skandináv Házzal és az Országos Idegennyelvű Könyvtárral karöltve, ahol értékes ajándékokat nyerhettek, figyeljétek a blog Facebook-oldalát!

Június 23-án az OIK és a Skandináv Ház szervezésében pedig egy szentivánéjhez kapcsolódó programra várnak benneteket a szervezők. 15 órától lesz egy tündéri tárlat- és könyvtárvezetés, amikor megtudhatjátok, vannak-e tündérek és más természetfeletti lények a könyvtárakban, illetve hogy lehet-e tüzet ugrani egy könyvtárban... Jól hangzik.
Fél öttől érdekességeket hallhattok a szentivánéji szokásokról. Tudjátok, miért ugrunk tüzet Szent Iván éjjelén? Vagy milyen ez az éjszaka a világ más tájain? Egyáltalán milyen hagyományok és hiedelmek kötődnek ehhez az éjhez?



Ha téged is érdekelnek a válaszok, egy szép délutánt szeretnél eltölteni a műemlékvédelem alatt álló gyönyörű épületben, és végül egy szép és izgalmas koncerttel zárni (vagy akár kezdeni…) a napot / az éjszakát, gyere el! Gyerekkel, barátokkal is. Én biztosan ott leszek.

A belépés díjtalan. A könyvtár és a Zeneműtár támogatására adományokat viszont örömmel elfogadnak.


Helyszín:
Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár - Rendezvényterem
1056 Budapest, Molnár utca 11.

Tel.: (06-1)318-36-88
További információ:
www.oik.hu

zenemutar@oik.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése